A fordított ozmózis eljárással készített ivóvíz tulajdonságai:
- Állandó minőségű ivóvíz a vízvezetékrendszer meghibásodása vagy véletlen vízszennyezés esetén is.
- Mindig a megfelelő mennyiségben rendelkezésre áll a tiszta friss ivóvíz.
- Nem tartalmaz baktériumokat, vírusokat, klórt, vegyi anyagokat, vegyszereket, ipari szennyeződéseket, nehézfémeket, toxikus és rákkeltő anyagokat
- Hosszantartó jégkocka készíthető a tiszta vízből.
- Javítja az italok és ételek ízét.
- Segít a diétázóknak az előírt étrend betartásában. Pl. ez a víz nagyon alkalmas a magas vérnyomásban szenvedő betegek kezelésére, akiknek nátriumszegény diétán kell élniük.
- Ideális a vasalók, kávéfoző, teafőző , párologtató üzemeltetéséhez, ugyanis a Ca és Mg hiánya miatt nem jelentkezik a vízkő.
   
A fordított ozmózissal létrehozott ivóvíz az emberi szervezet számára nagyon kedvező:
- Nem tartalmaz ásványi anyagokat, így a legtöbb eltávolítandó salakanyagot, méreganyagot tudja felvenni és kiüríteni a szervezetből.
- Sok szabad elektront és protont tartalmaz, elősegítve a sejtek elektromágneses működésének körülményeit.
- Az ozmózis víz homeopátiás gyógymódokhoz jól használható.

Jelenleg az egyéb, ismert víztisztítási technológiák közül (szálas szűrők, aktív szenes szűrők, ioncserélő, desztillálás, UV fertőtlenítés, Fordított Ozmózis) a tiszta, jó szerkezetű, egészséges ivóvíz csapvízből történő nyerésére a legtökéletesebb megoldás a Fordított Ozmózis elve alapján működő víztisztító berendezése.

A piacon kapható berendezések ásványianyagokban nagyon szegény vizet állítanak elő ( 5-10 mg/l ).
Az ÁNTSZ előírása szerint az ivóvíz min. 50mg/l CaO megfelelő ( 5nk fok ) ásványi anyagot kell tartalmaznia.

Az általunk forgalmazott készülékekben elhelyezett ásványianyag-patron a megtisztított vizet előre meghatározott mennyiségű ásványi anyaggal látja el, így kellemes, jó ízhatású, forrásvíz minőségű ivóvizet nyerünk. Ezt a vizet a szervezet pár nap múlva megszokja és kívánja. A berendezés felszerelése után a család egyetlen tagjának sem jelent majd gondot, hogy az egészségéhez szükséges vízmennyiséget élvezettel fogyassza el. A Fordított Ozmózis ivóvíz tisztító berendezéssel hosszú távon biztosíthatjuk családunk tiszta víz szükségletét, amely hosszú távon mindannyiunk egészségének záloga.


Érdekességek


- A fordított ozmózist legelőször a haditengerészetnél használták a sós tengervízből ivóvíz előállítására.
- A 60-as években a hidegháború idején tovább fejlesztették az eljárást a vegyi, biológiai és radioaktív hadviselés esetén keletkező szennyeződések kiszűrésére.
- A 70-es években a műanyagipar fejlodése a membránok eloállításában lehetővé tette a fordított ozmózisos víztisztítás bevezetését a háztartásokban is.
- 1991-ben az öbölháborúban az amerikai hadsereg 8000 db RO membrános készüléket használt az ivóvíz előállítására.
- Az egészségügyben a magas vérnyomás kezelésben és a vesedialízis során nagyon hatékony a fordított ozmózissal tisztított víz használata.